Extension Vanderveen department store Assen

Extension Vanderveen department store Assen (2007-2011)

Laurens Jan ten Kate, Harm Freymuth, Oscar Backus, Luuc Sonke

Following an expansion completed by AHH in the nineties, Vanderveen Department Store has asked us again for an extension onto Koopmans square in the heart of Assen. The new building consists of a slender tower and glass conservatory facing the square, which follows the line of the previous expansion. In addition, the facade of the building on the corner of Kruisstraat and Koopmans square is restored to its original late 19th-century state. Behind the historic facade, a new entrance and a large glass roof - in line with the original roof of the corner building - was built. The new space accommodates additional multifunctional retail space for the department store.

Address

Koopmansplein 16, 9401 EL Assen

Gross floor area

17.000 m2 (of which 1.680 m2 newly built)

Client

Vanderveen department store

Photos

Klaas Vermaas and AHH 

Lees ook:

De Evenaar school, Amsterdam

1

Sports facilities Montessori College Oost, Amsterdam

1

Fire station Zwolle North

Kinderen Piramideschool Rijswijk betrekken nieuw schoolgebouw

1

Onder luid applaus van ouders, opa's en oma's verhuisden de kinderen van de Piramideschool in Rijswijk maandagmorgen vanuit hun oude schoolgebouw naar de fonkelnieuwe brede school.