CODA café, Apeldoorn

CODA café, Apeldoorn (2018-2019)

Herman Hertzberger, Rebecca Petrani, Harm Freymuth, Dafne Wiegers

De bibliotheek in Apeldoorn en CODA krijgen samen een nieuw entreegebouw (ontworpen door Hans Ruijssenaars), tussen beide gebouwen in. Aansluitend aan dit entreegebouw komt het CODA café. Het nieuwe grand café is niet alleen een plek om een snelle kop koffie te pakken voordat je door het museum gaat, maar het is nu ook een bestemming op zich. Een speciale plek voor een lekkere lunch, een drankje met vrienden of gewoon om te genieten van het lezen in de gezellige sfeer. Met twee terrassen aan straat- en tuinzijde is er altijd wel een fijn plekje buiten te vinden.

"CODA bestaat uit ‘plekken’ die openstaan voor veel verschillende activiteiten en functies." Herman Hertzberger

Adres

Vosselmanstraat 299, 7311 CL Apeldoorn

Bruto vloeroppervlakte

350 m2

Opdrachtgever

CODA / gemeente Apeldoorn

Lees ook:

Maquette Sociale Zaken door Nederlandwordtanders

Het ministerie van Sociale Zaken vormt het uitgangspunt voor een maquette die zowel een hommage is aan het utopisch denken van Constant Nieuwenhuys als aan het idealisme dat aan dit gebouw en aan het structuralisme ten grondslag lag.

Herman Hertzberger & Gert-Jan Hospers over gedachtegoed van Jane Jacobs

8

Bekijk dit bericht op Twitter

Brede school Schalkwijk, Haarlem

AHH gebouwen in groten getale voorzien van zonnepanelen

OrpheusZonnepanelenOrpheusZonnepanelen
Foto: Beter Duurzaam.

2017 blijkt het jaar van de massale doorbraak van zonnepanelen. Het grootste deel van onze gebouwen, zowel nieuw als bestaand, is dit jaar voorzien van een zonnedak: onze scholen, theaters en warenhuizen kregen allemaal een 'groen' dak.