Uitbreiding Chassé Theater, Breda

Uitbreiding Chassé Theater, Breda (2016-2018)

Herman Hertzberger, Jeroen Baijens, Martijn Beemsterboer

Het door AHH ontworpen Chassé Theater krijgt extra filmzalen. Deze filmzalen worden als nieuwe rondgevormde volumes aan het bestaande gebouw toegevoegd, waardoor ze zichtbaar worden in de foyer. De zalen zullen elk plaats gaan bieden aan ongeveer 50 personen. Om de zalen bereikbaar te maken wordt een nieuwe trappenpartij toegevoegd, die zich door de foyer heen slingert. De trappen dienen zo niet alleen om snel naar de zaal te gaan, maar de bezoeker beweegt zich met de trap mee omhoog, en ziet zo een schouwspel van de veelvormige foyer en de andere bezoekers onder zich ontvouwen. Bioscoopbezoek wordt hiermee meer dan alleen kijken naar een film: het is ook kijken naar elkaar, zien en gezien worden, een avond uit.

Adres

Claudius Prinsenlaan 8, 4811 DK Breda

Bruto vloeroppervlakte nieuwbouw

332 m2

Opdrachtgever

Chassé Theater

Lees ook:

Centraal Beheer hoofdkantoor, Apeldoorn

Eerste paal grachtenpand Amsterdam

EerstePaalBrouwersgracht

Vorig jaar stonden de oude afgeleefde panden er nog, inmiddels een bouwterrein: Waalpaal Funderingstechnieken draaide vanochtend de eerste paal van het nieuwe grachtenpand de grond in.

"Het is nog mooier dan we het in gedachten hadden"

DeSchoolAlsBijdrageAanDeSamenleving

Schooldomein schreef een artikel over het Twickel College Hengelo, waarin Laurens Jan ten Kate van AHH en Merle Busscher, teamleider van de school geïnterviewd werden.

Brede school Stationskwartier, Rijswijk