Uitbreiding Chassé Theater, Breda

Uitbreiding Chassé Theater, Breda (2016-2018)

Herman Hertzberger, Jeroen Baijens, Martijn Beemsterboer

Het door AHH ontworpen Chassé Theater krijgt extra filmzalen. Deze filmzalen worden als nieuwe rondgevormde volumes aan het bestaande gebouw toegevoegd, waardoor ze zichtbaar worden in de foyer. De zalen zullen elk plaats gaan bieden aan ongeveer 50 personen. Om de zalen bereikbaar te maken wordt een nieuwe trappenpartij toegevoegd, die zich door de foyer heen slingert. De trappen dienen zo niet alleen om snel naar de zaal te gaan, maar de bezoeker beweegt zich met de trap mee omhoog, en ziet zo een schouwspel van de veelvormige foyer en de andere bezoekers onder zich ontvouwen. Bioscoopbezoek wordt hiermee meer dan alleen kijken naar een film: het is ook kijken naar elkaar, zien en gezien worden, een avond uit.

Adres

Claudius Prinsenlaan 8, 4811 DK Breda

Bruto vloeroppervlakte nieuwbouw

332 m2

Opdrachtgever

Chassé Theater

Lees ook:

WeBuildHomes

AHH gebouwen in groten getale voorzien van zonnepanelen

OrpheusZonnepanelenOrpheusZonnepanelen
Foto: Beter Duurzaam.

2017 blijkt het jaar van de massale doorbraak van zonnepanelen. Het grootste deel van onze gebouwen, zowel nieuw als bestaand, is dit jaar voorzien van een zonnedak: onze scholen, theaters en warenhuizen kregen allemaal een 'groen' dak.

Architectuur en Structuralisme in Blueprint

Blueprint

Blueprint Magazine heeft een artikel gewijd aan het boek Architectuur en Structuralisme van Herman Hertzberger.

Eerste paal grachtenpand Amsterdam

EerstePaalBrouwersgracht

Vorig jaar stonden de oude afgeleefde panden er nog, inmiddels een bouwterrein: Waalpaal Funderingstechnieken draaide vanochtend de eerste paal van het nieuwe grachtenpand de grond in.