Community centre De Wetering, Arnhem

Community centre De Wetering, Arnhem (2009-2012)

Herman Hertzberger, Jop Voorn, Joost van Bergen, Stephanie Lama

Community centre De Wetering consists of the former Dr. Bosschool with a new annex. The users and representatives of the neighbourhood platform were closely involved in the design. The existing monumental building from 1922 was renovated and expanded with an annex incorporated in the landscape. De Wetering offers shelter to Rijnstad, SWOA, Sportbedrijf Arnhem, Playground de Rommelkist, the neighbourhood shop and a gym. The police consultation hours takes place here too. By using a building together, the different institutions can work together better and activities for neighbourhood residents be matched.

Address

Bonte Wetering 89, 6823 JC Arnhem

Gross floor area

1.990 m2

Client

Municipality of Arnhem

Photos

Herman van Doorn

Lees ook:

Nieuwe Veste Culture market, Breda

First pile Amsterdam Canal house

EerstePaalBrouwersgracht

Last year the old decrepit buildings still stood, now it is a building site: this morning Waalpaal Foundation Techniques put the first pile for the new building in the ground.

Pavilion Venice Biennale, Italy

1

Extended school Opwierde, Appingedam