MFC De Wetering, Arnhem

MFC De Wetering, Arnhem (2009-2012)

Herman Hertzberger, Jop Voorn, Joost van Bergen, Stephanie Lama

Het Multifunctioneel Centrum (MFC) De Wetering bestaat uit de voormalige Dr. Bosschool met een nieuwe aanbouw. De gebruikers en de vertegenwoordigers van het wijkplatform zijn nauw betrokken geweest bij het ontwerp. Het bestaande monumentale gebouw uit 1922 is gerenoveerd en uitgebreid met een in het landschap geïntegreerde nieuwbouw. De Wetering biedt onderdak aan Rijnstad, SWOA, Sportbedrijf Arnhem, Playground de Rommelkist, de wijkwinkel en een gymzaal. Ook het politiespreekuur vindt hier plaats. Door samen één gebouw te gebruiken, kunnen de verschillende instellingen beter samenwerken en kunnen activiteiten voor wijkbewoners beter op elkaar worden afgestemd.

Adres

Bonte Wetering 89, 6823 JC Arnhem

Bruto vloeroppervlakte

1.990 m2

Opdrachtgever

Gemeente Arnhem

Foto's

Herman van Doorn

Lees ook:

Eerste paal grachtenpand Amsterdam

EerstePaalBrouwersgracht

Vorig jaar stonden de oude afgeleefde panden er nog, inmiddels een bouwterrein: Waalpaal Funderingstechnieken draaide vanochtend de eerste paal van het nieuwe grachtenpand de grond in.

Bekijk - lezingen Herman Hertzberger 85 - Floris Alkemade, Eelco van Welie, Laurens Jan ten Kate en Herman Hertzberger

Niet zo lang geleden gaven Floris Alkemade, Eelco van Welie, Laurens Jan ten Kate en Herman Hertzberger zelf een lezing op Hertzbergers 85e verjaardag.

Architectuur en Structuralisme in Blueprint

Blueprint

Blueprint Magazine heeft een artikel gewijd aan het boek Architectuur en Structuralisme van Herman Hertzberger.

Brandweerkazerne Zwolle Noord