Kantoor Aramis AlleeWonen, Roosendaal

Kantoor Aramis AlleeWonen, Roosendaal (2003-2008)

Laurens Jan ten Kate, Henk de Weijer, Harm Freymuth, Joost Witjes, Ad Schreuder

De kern van het gebouw wordt gevormd door een open volume van vier verdiepingen. Hier zijn het merendeel van de werkplekken, het restaurant, het vergadercentrum en alle baliefuncties ondergebracht. Deze functies bevinden zich op het plein op de begane grond en op de open eilanden die zich los van elkaar in de ruimte bevinden verbonden door diverse trappen. Het op een natuurlijke wijze tot stand brengen van contact tussen de werknemers onderling en tussen de baliemedewerkers en het publiek was hierbij het uitgangspunt. Aan de zuidzijde van het gebouw zijn alle gesloten onderdelen gegroepeerd als een dienstverlenend volume aan de open werkeilanden. Duurzaamheid en akoestiek waren een belangrijk uitgangspunt bij dit ontwerp. Het hele gebouw wordt verwarmd en gekoeld doormiddel van betonkernactivering gekoppeld aan een warmte- en koudebron in de bodem. Door daarnaast alle minder open onderdelen aan de zuidzijde te plaatsen en deze een gesloten gevel te geven is de warmtebelasting van het gehele gebouw ondanks de grote transparantie zeer beperkt.

Adres

Laan van Brabant 50, 4701 BL Roosendaal

Bruto vloeroppervlakte

3.000 m2 + 1.700 m2 parkeren

Opdrachtgever

Aramis AlleeWonen

Foto's

Jeroen Musch en Rob Hoekstra

Lees ook:

DO+ CODA café afgerond

1

Het nieuwe CODA café in Apeldoorn komt dichtbij, nog dit jaar gaat het werk beginnen.

Sportcentrum MCO bereikt hoogste punt

 

MCOSportHoogstePunt

De spectaculaire staalconstructie staat er al, en daarmee is het hoogste punt bereikt.

Villa amsterdam

Chassé Theater, Breda