Herontwikkeling Ministerie van Sociale Zaken, Den Haag

Herontwikkeling Ministerie van Sociale Zaken, Den Haag (2015-2018)

Herman Hertzberger, Laurens Jan ten Kate, Jeroen Baijens, Harm Freymuth, Tom Vermeer

Het ministerie is verhuisd naar een nieuwe locatie. Vanaf januari 2016 wordt het voormalige ministerie omgebouwd tot een wooncomplex, in samenwerking met AHH. Hoeveel mensen er dan in zullen worden gehuisvest, is nog niet bekend.

“Bij het ontwerp van het gebouw is reeds rekening gehouden met de mogelijkheid van een andere bestemming. Wij zien het dan ook als een logisch vervolg om aan te tonen hoe bijvoorbeeld een eventuele woonbestemming hierin kan worden ondergebracht. Het is daarbij overigens wel te verwachten dat hiervoor verbouwingen zullen moeten plaatsvinden, waarbij het niet kan worden uitgesloten dat bepaalde onderdelen ingrijpend zullen moeten worden aangepast of plaats moeten maken voor iets anders waarmee het oorspronkelijke gebouw dan zal worden aangetast. ”

Herman Hertzberger, december 2015

Bekijk de studie Van 'Sociale Zaken' tot Sociale Ruimte (PDF).

Adres

Anna van Hannoverstraat 4-6, 2595 BJ Den Haag

Bruto vloeroppervlakte

56.000 m2

Opdrachtgever

Rijksvastgoedbedrijf

Lees ook:

CODA café, Apeldoorn

AHH ontwerpt nieuwe wijk in Middelburg

BirdseyeMiddelburg2016

In Middelburg op de locatie Veersche Poort worden in totaal 116 woningen ontwikkeld, bestaande uit 80 grondgebonden woningen en 36 grote appartementen.

Enthousiaste reacties bij officiële opening Twickel College Hengelo


foto: Twickel College Hengelo

Op 28 februari is het Twickel College Hengelo officieel geopend.

Wonen in een groene wijk met een stedelijk karakter in Middelburg

WonenInEenGroeneWijk

In Middelburg wordt door Stevast Baas & Groen en AHH een woningbouwplan ontwikkeld met appartementen langs het water en verschillende typen eengezinswoningen. Op dinsdag 6 maart is er een informatieavond over de plannen. U kunt zich aanmelden via de website van Veersepoort.