Omnibus, Arnhem

Omnibus, Arnhem (2007-2015)

Herman Hertzberger, Jop Voorn, Geert Mol, Jutta Groosman

De nieuwe wijk Schuytgraaf wordt wel getypeerd als ‘Arnhem in de Betuwe’. De wijk ligt op een steenworp afstand van de Betuwe en is ruim opgezet met veel groen. Het nieuwe MFC kreeg de naam Omnibus, wat ‘voor iedereen’ betekent. Dat wil veel zeggen. Want er komen maar liefst 6.250 woningen in Schuytgraaf, verdeeld over 25 karakteristieke wijken. In Omnibus zijn onder andere een sporthal, kinderopvang en drie basisscholen ondergebracht. De aula is ook geschikt voor theatervoorstellingen.

De ambitie was een gebouw te maken dat op overtuigende wijze aanpasbaar is aan latere veranderingen en toevoegingen en daarbij niet tot een ongecontroleerde chaos van elementen vervalt, maar een eigen uitgesproken identiteit zal behouden. MFC Omnibus is LEAN gebouwd binnen een kort tijdsbestek.

Adres

Pallas Atheneplein 2, 846 XA Arnhem

Bruto vloeroppervlakte

9.235 m2

Opdrachtgever

Gemeente Arnhem

Samenwerking

Constructeur: Van de Laar

Adviseurs installaties: Huisman en van Muijen

Adviseurs bouwfysica: dGmR

Projectmanagement: WMB Bouwadvies

Foto's

René de Wit, Edwin Arendts, Laurens Jan ten Kate, Jop Voorn en Dafne Wiegers

Lees ook:

WeBuildHomes

Montessori College Oost, Amsterdam

Met genoegen presenteert AHH de uitwerking van de plannen voor Nieuwe Veste cultuurmarkt

NieuweVesteDO

Nieuwe Veste in Breda wordt een cultuurmarkt. Bij de voormalige bibliotheek kun je in de toekomst nog steeds boeken lezen, maar ook koffie drinken, tentoonstellingen bekijken, culturele manifestaties bijwonen en lezingen bezoeken.

Stedelijk Gymnasium Leiden