Brede school Stationskwartier, Rijswijk

Brede school Stationskwartier, Rijswijk (2013-2016)

Jeroen Baijens, Herman Hertzberger, Patrick Fransen, Maartje Nuy

De Brede school in het Stationskwartier te Rijswijk is qua opzet en samenwerking gebaseerd op het zoveel mogelijk delen van de diverse ruimtes. Zo zijn naast de functie onderwijs en kinderopvang ook buurtfuncties en wijkwelzijn geïntegreerd. De gymzaal is ontworpen volgens de laatste KVLO eisen (Koninklijke Vereniging van leraren Lichamelijke Opvoeding) en in de buitenruimte worden voorzieningen getroffen voor zowel speel- als parkeermogelijkheden van auto’s en fietsen. Het ontwerp heeft een loft-achtige, industriële uitstraling.

De school wordt onder andere in gebruik genomen door de Laurentius Stichting met basisschool De Piramide, Stichting Rijswijkse Kinderopvang en Stichting Bewonersorganisatie Rijswijk Midden. Daarbij voldoet het gebouw aan de uitgangspunten van ‘Frisse scholen’ Klasse B van Senter Novem. 

Adres

P.C. Boutenslaan 2, 2283 GT Rijswijk

Bruto vloeroppervlakte

2.809 m2

Opdrachtgever

Gemeente Rijswijk

Lees ook:

TivoliVredenburg wint Rietveldprijs 2015

Foto: Luuk Kramer

Het bestuur van de Stichting Rietveldprijs maakt namens de jury bekend dat de Rietveldprijs 2015 wordt toegekend aan TivoliVredenburg.

Bouw Twickel College Hengelo vordert snel

TCHbalken

Het gaat snel met de bouw van het Twickel College Hengelo.

Verbouwing Chassé Theater

BreSVerbouwing

Het Chassé Theater in Breda krijgt extra filmzalen.

Van 'Sociale Zaken' tot Sociale Ruimte

VanSocialeZakenTotSocialeRuimte

In opdracht van Het Rijksvastgoedbedrijf heeft AHH een studie gedaan naar de herbestemming van het voormalige ministerie van Sociale Zaken.