Brede school Stationskwartier, Rijswijk

Brede school Stationskwartier, Rijswijk (2013-2016)

Jeroen Baijens, Herman Hertzberger, Patrick Fransen, Maartje Nuy

De Brede school in het Stationskwartier te Rijswijk is qua opzet en samenwerking gebaseerd op het zoveel mogelijk delen van de diverse ruimtes. Zo zijn naast de functie onderwijs en kinderopvang ook buurtfuncties en wijkwelzijn geïntegreerd. De gymzaal is ontworpen volgens de laatste KVLO eisen (Koninklijke Vereniging van leraren Lichamelijke Opvoeding) en in de buitenruimte worden voorzieningen getroffen voor zowel speel- als parkeermogelijkheden van auto’s en fietsen. Het ontwerp heeft een loft-achtige, industriële uitstraling.

De school wordt onder andere in gebruik genomen door de Laurentius Stichting met basisschool De Piramide, Stichting Rijswijkse Kinderopvang en Stichting Bewonersorganisatie Rijswijk Midden. Daarbij voldoet het gebouw aan de uitgangspunten van ‘Frisse scholen’ Klasse B van Senter Novem. 

Adres

P.C. Boutenslaan 2, 2283 GT Rijswijk

Bruto vloeroppervlakte

2.809 m2

Opdrachtgever

Gemeente Rijswijk

Lees ook:

Verzekeringsengel TivoliVredenburg @picture.pieter
Eerste paal grachtenpand Amsterdam

EerstePaalBrouwersgracht

Vorig jaar stonden de oude afgeleefde panden er nog, inmiddels een bouwterrein: Waalpaal Funderingstechnieken draaide vanochtend de eerste paal van het nieuwe grachtenpand de grond in.

Laurens Jan ten Kate: "It's the End of the World as we Know It"

"(and I Feel Fine)"

SymbolismAfterModernism

Laurens Jan ten Kate schreef voor Archiprint 13, 'Symbolism after Modernism', een artikel waarin hij de gebouwde omgeving vergelijkt met een camping.

AHH ontwerpt nieuwe wijk in Middelburg

BirdseyeMiddelburg2016

In Middelburg op de locatie Veersche Poort worden in totaal 116 woningen ontwikkeld, bestaande uit 80 grondgebonden woningen en 36 grote appartementen.