Twickel College Hengelo

1new

Twickel College Hengelo (2014-2016)

Herman Hertzberger, Laurens Jan ten Kate, Jeroen Baijens, Harm Freymuth, Dafne Wiegers

Deze school ligt niet alleen in het groen, maar het groen wordt ook binnen doorgezet. Het hart van het gebouw wordt gevormd door een groot en licht atrium, waarin de leerlingen in een kas-achtige omgeving kunnen samenkomen. Dit centrale groene plein heeft veel weg van een glooiend landschap. In de vijf appendices, met elk een eigen thema, bevinden zich besloten lokalen en open werkplekken.

Het gebouw is circulair ontworpen. Niet alleen is de bestaande vloer en constructie op voorstel van AHH hergebruikt, ook zijn de nieuwe materialen als een demontabel bouwpakket aan het skelet toegevoegd. Daarnaast is er zoveel mogelijk gebruik gemaakt van hergebruikte materialen. De houten balken uit de oudbouw die niet konden worden hergebruikt, zijn verwerkt tot lange kantinetafels. Zo is geen snipper hout verloren gegaan. 

Adres

Woolderesweg 130, 7555 LC Hengelo

Bruto vloeroppervlakte

9.213 m2

Opdrachtgever

Twickel College Hengelo

Samenwerking

Constructeur: Alverink-van Schieveen

Projectmanagement: ICS Adviseurs

Adviseurs installaties en bouwfysica: Nelissen Ingenieursbureau

Hoofdaannemer: Haafkes

Foto's

Jeroen MuschHarald Wemekamp en AHH

2new3new4new 9new10