Hertzberger Park, Apeldoorn

Hertzberger Park, Apeldoorn (2016-2020)

Herman Hertzberger, Laurens Jan ten Kate, Dafne Wiegers, Jeroen Baijens, Harm Freymuth, Jeroa Amanupunnjo, Tom Vermeer, Martijn Beemsterboer, Rebecca Petrani en Francesca Caccioli

Met Hertzberger Park wordt nieuw leven geblazen in het voormalige Centraal Beheergebouw, inmiddels uitgegroeid tot een icoon. Het gebouw wordt omgevormd tot innovatieve appartementen met allerlei voorzieningen, een toonbeeld van integrale duurzaamheid door hergebruik. Waar optimisme, ontmoeting en vernieuwing samenkomen. En waar ideeën daadwerkelijk gerealiseerd worden. We maken een gebouw dat niet alleen goed presteert op energiegebied, maar nadrukkelijk een prettig leefomgeving biedt, interactie aangaat met de stad, slim omgaat met middelen en voorzieningen en plek biedt aan innovatieve initiatieven. Dit wordt dan ook de plek in Apeldoorn die in het teken staat van wonen, ondernemen en ontmoeten met betekenis en energie.

In juni 2015 heeft Certitudo uit 's-Hertogenbosch het voormalig hoofdkantoor van Centraal Beheer in Apeldoorn gekocht, en sindsdien werken wij samen aan de herontwikkeling van het gebouw.

Adres

Prins Willem-Alexanderlaan 651, 7311 NB Apeldoorn

Bruto vloeroppervlakte

45.000 m2

Opdrachtgever

Certitudo Capital

Samenwerking

Constructeur: Aronsohn

Adviseurs installaties: Boink Project & Energiemanagement B.V.

Adviseurs bouwfysica: ZRi

Projectmanagement: Certitudo Capital

Landschapsarchitecten: OKRA Landschapsarchitecten

Lees ook:

Sportfaciliteiten Montessori College Oost, Amsterdam

1

AHH gebouwen in groten getale voorzien van zonnepanelen

OrpheusZonnepanelenOrpheusZonnepanelen
Foto: Beter Duurzaam.

2017 blijkt het jaar van de massale doorbraak van zonnepanelen. Het grootste deel van onze gebouwen, zowel nieuw als bestaand, is dit jaar voorzien van een zonnedak: onze scholen, theaters en warenhuizen kregen allemaal een 'groen' dak.

Twickel College "een van de mooiste schoolgebouwen van Twente"

TwickelCollegeGeopend

Foto: Carlo ter Ellen

Kantoor Aramis AlleeWonen, Roosendaal