Hertzberger Parc, Apeldoorn

Hertzberger Parc, Apeldoorn (2016-2019)

Herman Hertzberger, Laurens Jan ten Kate, Dafne Wiegers, Jeroen Baijens, Harm Freymuth, Tom Vermeer, Martijn Beemsterboer en Francesca Caccioli

Met Hertzberger Parc wordt nieuw leven geblazen in het voormalige Centraal Beheergebouw, inmiddels uitgegroeid tot een icoon. Het gebouw wordt omgevormd tot innovatieve appartementen met allerlei voorzieningen, een toonbeeld van integrale duurzaamheid door hergebruik. Waar optimisme, ontmoeting en vernieuwing samenkomen. En waar ideeën daadwerkelijk gerealiseerd worden. We maken een gebouw dat niet alleen goed presteert op energiegebied, maar nadrukkelijk een prettig leefomgeving biedt, interactie aangaat met de stad, slim omgaat met middelen en voorzieningen en plek biedt aan innovatieve initiatieven. Dit wordt dan ook de plek in Apeldoorn die in het teken staat van wonen, ondernemen en ontmoeten met betekenis en energie.

In juni 2015 heeft Certitudo uit 's-Hertogenbosch het voormalig hoofdkantoor van Centraal Beheer in Apeldoorn gekocht, en sindsdien werken wij samen aan de herontwikkeling van het gebouw.

Adres

Prins Willem-Alexanderlaan 651, 7311 NB Apeldoorn

Bruto vloeroppervlakte

45.000 m2

Opdrachtgever

Certitudo Capital

Lees ook:

Delftse Montessorischool op open monumentendag 8 september

1

Kom op zaterdag 8 september van 10:00 tot 17:00 naar de Delftse Montessorischool. 

Laurens Jan ten Kate geeft werkcollege aan de Universiteit van Navarra

Unav 

Op 11 mei 2018 geeft Laurens Jan ten Kate van AHH een werkcollege aan de Spaanse Universiteit van Navarra, aan de 'Escuela de Arquitectura'.

Architectuur en Structuralisme in Blueprint

Blueprint

Blueprint Magazine heeft een artikel gewijd aan het boek Architectuur en Structuralisme van Herman Hertzberger.

Sportcentrum MCO bereikt hoogste punt

 

MCOSportHoogstePunt

De spectaculaire staalconstructie staat er al, en daarmee is het hoogste punt bereikt.