Villa amsterdam

Villa amsterdam (2006-2009)

Laurens Jan ten Kate, Harm Freymuth, Oscar Backus

De bewoners van een antroposofische villa uit de jaren vijftig wilden hun woning vergroten. Zij wilden meer ruimte, veel licht, een warme uitstraling en behoud van het bijzondere karakter van de villa. In de oude situatie bestond het verbindingsstuk tussen woonkamer en slaapvleugel uit één laag waarin de oude keuken zich bevond. AHH maakte een bouwplan waarbij het verbindingsstuk werd afgebroken en vervolgens in twee lagen weer opgebouwd. Ook is er een aanbouw aan de slaapvleugel gekomen. De woonkamer in antroposofische stijl en het oude deel van de slaapvleugel zijn gerenoveerd. In het nieuwe deel van huis zijn grote raampartijen gerealiseerd. Lees verder in het artikel 'Antroposofische Villa' van het magazine Intern van de BNI. Het interieurontwerp is verzorgd door Babs Appels.

Lees ook:

Kinderen Piramideschool Rijswijk betrekken nieuw schoolgebouw

1

Onder luid applaus van ouders, opa's en oma's verhuisden de kinderen van de Piramideschool in Rijswijk maandagmorgen vanuit hun oude schoolgebouw naar de fonkelnieuwe brede school.

Laurens Jan ten Kate: "It's the End of the World as we Know It"

"(and I Feel Fine)"

SymbolismAfterModernism

Laurens Jan ten Kate schreef voor Archiprint 13, 'Symbolism after Modernism', een artikel waarin hij de gebouwde omgeving vergelijkt met een camping.

Vakcollege Stedelijk Dalton Lyceum Dordrecht

Bouw grachtenpand Amsterdam begonnen

StartBouwBgA

De bouw van het grachtenhuis in Amsterdam is begonnen.