Restaurant Filmhuis Den Haag

Restaurant Filmhuis Den Haag (2014-2015)

Herman Hertzberger, Jeroen Baijens

Van het Filmhuis in in Den Haag dat in de vroege jaren 90 door AHH werd opgeleverd, heeft het restaurant een volledige update gekregen. Het is nu niet alleen een plek waar men voor een voorstelling snel iets te drinken kan halen, maar het restaurant is nu ook een bestemming op zich. Er kan worden gelunched of gedineerd met een filmisch uitzicht op het Spuiplein. De vijf meter hoge ramen bieden vanuit alle posities zicht op de Haagse skyline. De grote trappartij nodigt uit om te lounchen met uitzicht op de omgeving en de andere bezoekers.

Marijke Hendrikx verwoord het in Den Haag Direct als volgt: "Het is een beleving om er in de avond te zijn, wanneer de lichten aangaan. Het verbindt buiten met binnen het geeft je een venster op de wereld." "Dat wordt nog eens versterkt door de spiegelwand waar je tegenaan kijkt, die ook nog eens het buitenpanorama weergeeft."

Adres

Spui 191, 2511 BN Den Haag

Bruto vloeroppervlakte

265 m2 

Opdrachtgever

Filmhuis Den Haag

Samenwerking

Hoofdaannemer: Blanksma Bouw, Alphen aan den Rijn

Foto's

Maarten Fleskens

Lees ook:

Hoofdkantoor Waternet, Amsterdam

Brandweerkazerne Dwingeloo

Herman Hertzberger en Laurens Jan ten Kate schrijven artikel in Rassegna

Rassegna156

Rassegna di Architettura e Urbanistica is een internationaal tijdschrift over architectuur en stedenbouw. Sinds 1965 is het de viermaandelijkse architectuurreview van de Sapienza-universiteit in Rome. Rassegna 156 gaat over universitaire ruimtes in hedendaagse architectuur.

DO MFA De Wijert afgerond

2

Het Definitief Ontwerp van MFA De Wijert is afgerond.