Brandweerkazerne Hilversum

Brandweerkazerne Hilversum (2005-2008)

Laurens Jan ten Kate, Henk de Weijer, Haik Hanemaaijer, Wouter van Alebeek, Arjan Simons, Arianne du Clou

De nieuwe brandweerkazerne van Hilversum staat op een prominente plek in de stad: aan de kop van een monumentale vijver tegenover een school van Dudok, en aan de binnenringweg van de stad. De lokatie is echter complex door de beperkte beschikbare ruimte. Hierdoor is de logistiek van de kazerne en het buitenterrein een essentieel onderdeel geworden van het ontwerp. Door de goede samenwerking met de specialisten van de hilversumse brandweer is het eindresultaat helder en doordacht geworden.

De begane grond wordt naast de entree geheel in beslag genomen door de remise en de diverse werkplaatsen. Op de tussenverdieping op de eerste etage bevinden zich de huiskamer en de slaapkamers van de uitrukdienst. De kantoren, lesruimten en fitness bevinden zich op de bovenste verdieping. Rondom en tussen twee grote binnentuinen is een werkomgeving gecreëerd waar open en gesloten werkplekken, pantry's, vergaderkamers en restaurant elkaar afwisselen.

Adres

Kamerlingh Onnesweg 148,1223 JN Hilversum

Bruto vloeroppervlakte

4.500 m2

Opdrachtgever

Gemeente Hilversum

Foto's

Jeroen Musch 

Lees ook:

Orgel TivoliVredenburg ingewijd

OrgelInwijding

Foto: Foppe Schut voor de Volkskrant.

Veertig jaar geleden begon het Utrechtse Muziekcentrum Vredenburg al te sparen voor een concertorgel. Tijdens het Festival Oude Muziek klonk het voor het eerst.

Bouw Twickel College Hengelo vordert snel

TCHbalken

Het gaat snel met de bouw van het Twickel College Hengelo.

Met genoegen presenteert AHH de uitwerking van de plannen voor Nieuwe Veste cultuurmarkt

NieuweVesteDO

Nieuwe Veste in Breda wordt een cultuurmarkt. Bij de voormalige bibliotheek kun je in de toekomst nog steeds boeken lezen, maar ook koffie drinken, tentoonstellingen bekijken, culturele manifestaties bijwonen en lezingen bezoeken.

Studentenhuis Weesperstraat @cesconius