Brandweerkazerne Hilversum

Brandweerkazerne Hilversum (2005-2008)

Laurens Jan ten Kate, Henk de Weijer, Haik Hanemaaijer, Wouter van Alebeek, Arjan Simons, Arianne du Clou

De nieuwe brandweerkazerne van Hilversum staat op een prominente plek in de stad: aan de kop van een monumentale vijver tegenover een school van Dudok, en aan de binnenringweg van de stad. De lokatie is echter complex door de beperkte beschikbare ruimte. Hierdoor is de logistiek van de kazerne en het buitenterrein een essentieel onderdeel geworden van het ontwerp. Door de goede samenwerking met de specialisten van de hilversumse brandweer is het eindresultaat helder en doordacht geworden.

De begane grond wordt naast de entree geheel in beslag genomen door de remise en de diverse werkplaatsen. Op de tussenverdieping op de eerste etage bevinden zich de huiskamer en de slaapkamers van de uitrukdienst. De kantoren, lesruimten en fitness bevinden zich op de bovenste verdieping. Rondom en tussen twee grote binnentuinen is een werkomgeving gecreëerd waar open en gesloten werkplekken, pantry's, vergaderkamers en restaurant elkaar afwisselen.

Adres

Kamerlingh Onnesweg 148,1223 JN Hilversum

Bruto vloeroppervlakte

4.500 m2

Opdrachtgever

Gemeente Hilversum

Foto's

Jeroen Musch 

Lees ook:

Kinderen Piramideschool Rijswijk betrekken nieuw schoolgebouw

1

Onder luid applaus van ouders, opa's en oma's verhuisden de kinderen van de Piramideschool in Rijswijk maandagmorgen vanuit hun oude schoolgebouw naar de fonkelnieuwe brede school.

Laurens Jan ten Kate: "It's the End of the World as we Know It"

"(and I Feel Fine)"

SymbolismAfterModernism

Laurens Jan ten Kate schreef voor Archiprint 13, 'Symbolism after Modernism', een artikel waarin hij de gebouwde omgeving vergelijkt met een camping.

Vakcollege Stedelijk Dalton Lyceum Dordrecht

Bouw grachtenpand Amsterdam begonnen

StartBouwBgA

De bouw van het grachtenhuis in Amsterdam is begonnen.