Uitbreiding Warenhuis Vanderveen Assen

Uitbreiding Warenhuis Vanderveen Assen (2007-2011)

Laurens Jan ten Kate, Harm Freymuth, Oscar Backus, Luuc Sonke

Na een in de jaren negentig door AHH gerealiseerde uitbreiding, heeft Warenhuis Vanderveen AHH opnieuw gevraagd voor een uitbreiding aan het Koopmansplein in hartje Assen. De nieuwbouw bestaat uit een ranke glazen toren en serre aan het plein dat de lijn van de eerdere uitbreiding doorzet. Daarnaast is de gevel van het daarachter gelegen pand op de hoek van de Kruisstraat en het Koopmansplein teruggebracht in de oorspronkelijke eind negentiende-eeuwse staat. Achter de historische gevel is een nieuwe entree gekomen en een grote glazen kap die in lijn met het oorspronkelijke dak van het hoekpand loopt. De nieuwe ruimte biedt plaats aan extra multifunctioneel winkeloppervlak voor het warenhuis.

Adres

Koopmansplein 16, 9401 EL Assen

Bruto vloeroppervlakte

17.000 m2 (waarvan 1.680 m2 nieuwbouw)

Opdrachtgever

Warenhuis Vanderveen

Foto's

Klaas Vermaas en AHH

 

Lees ook:

Restaurant Filmhuis Den Haag

Brede school Schalkwijk, Haarlem

Voormalig Centraal Beheer wordt Hertzberger Parc

1

In het centrum van Apeldoorn transformeert het voormalige Centraal Beheergebouw tot een unieke woonomgeving.

Bibliotheek en Nieuwe Veste, Breda

1