Voormalig Centraal Beheer wordt Hertzberger Parc

1

In het centrum van Apeldoorn transformeert het voormalige Centraal Beheergebouw tot een unieke woonomgeving.

Het gebied krijgt de naam Hertzberger Parc. Het Centraal Beheergebouw in Apeldoorn van Herman Hertzberger zorgde in 1972 voor een revolutie in de architectuur. Ruim 40 jaar later is AHH betrokken bij de herbestemming van het gebouw. “Elkaar ontmoeten, dat is uiteraard aan mensen zelf. Maar een omgeving kan ze er wél toe uitnodigen. Hertzberger Parc wordt zo’n plek: mensen gaan er wonen, maar vinden er meer dan dat alleen. Neem bijvoorbeeld het centrale gedeelte, tussen de koopwoningen in. Wie weet welke mooie functie dat krijgt...”

Hertzberger ziet ernaar uit om het Centraal Beheergebouw een nieuwe bestemming te geven. “Van een voormalig kantoorgebouw naar een plek om te wonen: dat is een uitdaging. Toch grijp ik een kans als deze met beide handen aan.”

 

 

Lees ook:

Green urban apartment building

Twickel College Hengelo no. 1 on list of extraordinary designs

1

Herman Haverkate from Tubantia placed our design for the Twickel College Hengelo first on the list of extraordinary designs that were realised in 2017:

Laurens Jan ten Kate: "It's the End of the World as we Know It"

"(and I Feel Fine)"

SymbolismAfterModernism

Laurens Jan ten Kate wrote an article for Archiprint 13, 'Symbolism after Modernism', in which he compares the built environment with a camping site.

TivoliVredenburg best Dutch pop stage

1

Music temple TivoliVredenburg has been voted the best stage in the Netherlands by the pop sector.