The Proof of the Pudding van Herman Hertzberger – Nu in filmtheaters

 

TheProofOfThePudding

Een filmportret van makers Patrick Minks, Jaap Veldhoen en Wouter Snip waarin Herman Hertzberger en zijn opvolger bij AHH, Laurens Jan ten Kate, worden gevolgd gedurende de transformatie van het voormalig Centraal Beheergebouw te Apeldoorn.

Filmmakers Patrick Minks, Jaap Veldhoen en Wouter Snip volgden Herman Hertzberger en zijn opvolger bij AHH, Laurens Jan ten Kate, bij het transformatieproject van het voormalig Centraal Beheergebouw in Apeldoorn. Het resultaat is een filmportret waarin we Hertzberger leren kennen als een gedreven, humoristische en bescheiden man wiens visie op wat architectuur betekent voor mens en samenleving nog altijd actueel is.

Hertzberger: "Het is van meet af aan het idee geweest dat die ruimte-eenheden geschikt zouden zijn voor een andere invulling. Dat is de gedachte van het Structuralisme, dat je iets maakt wat zich leent om op verschillende manieren gebruikt te worden."

Het is hierom dat Hertzberger de transformatie van ‘Centraal Beheer’ uit 1972 van verlaten kantoorgebouw tot een hedendaags, duurzame plek voor wonen, werken en recreëren ‘the proof of the pudding’ noemt. Maar is de huidige tijd nog ontvankelijk voor zijn visie? Wat prevaleert? Winstgevende vierkante meters of ruimte voor mensen?

‘The Proof of the Pudding van Herman Hertzberger’ is een productie van JURA Film Theater & Debat en een film van Patrick Minks (scenario, montage, regie), Jaap Veldhoen (camera, co-regie) en Wouter Snip (productie).

Bekijk hier in welke filmtheaters de film wordt getoond

Of bekijk de film direct

Lees ook:

Voormalig Centraal Beheer wordt Hertzberger Parc

1

In het centrum van Apeldoorn transformeert het voormalige Centraal Beheergebouw tot een unieke woonomgeving.

Kinderen Piramideschool Rijswijk betrekken nieuw schoolgebouw

1

Onder luid applaus van ouders, opa's en oma's verhuisden de kinderen van de Piramideschool in Rijswijk maandagmorgen vanuit hun oude schoolgebouw naar de fonkelnieuwe brede school.

Update van de verbouwing in Virtual Reality! Kijk rond op de bouwplaats van Het Twickel College Hengelo

8

Bekijk dit bericht op Twitter

Bouw Twickel College Hengelo vordert snel

TCHbalken

Het gaat snel met de bouw van het Twickel College Hengelo.