Enthousiaste reacties bij officiële opening Twickel College Hengelo


foto: Twickel College Hengelo

Op 28 februari is het Twickel College Hengelo officieel geopend.

Ank Bijleveld, commissaris van de koning, bood een cheque aan waarmee boombanken op het nieuwe schoolterrein kunnen worden gemaakt, het Twents Jeugd Symfonie Orkest speelde enkele klassieke stukken, leerlingen traden en op, en er waren veel mooie reacties op het nieuwe schoolgebouw van Twickel College Hengelo.

Tubantia beschrijft enkele reacties: "Teamleider Mark Eijssink noemde het "ontroerend mooi om te zien dat de architect het gevoel heeft gepakt van hoe de school vroeger was". Een moderne jas, aldus collega-teamleider Merle Busscher, klaar voor de generatie van nu en van de toekomst." Dat veel leerlingen enthousiast zijn over de nieuwe mogelijkheden is ook te zien aan het grote aantal nieuwe aanmelingen.

RTV Oost maakte een mooie reportage over het nieuwe gebouw, waarin leerlingen en docenten aan het woord komen.

Lees ook:

Herman Hertzberger en Laurens Jan ten Kate schrijven artikel in Rassegna

Rassegna156

Rassegna di Architettura e Urbanistica is een internationaal tijdschrift over architectuur en stedenbouw. Sinds 1965 is het de viermaandelijkse architectuurreview van de Sapienza-universiteit in Rome. Rassegna 156 gaat over universitaire ruimtes in hedendaagse architectuur.

Wonen in een groene wijk met een stedelijk karakter in Middelburg

WonenInEenGroeneWijk

In Middelburg wordt door Stevast Baas & Groen en AHH een woningbouwplan ontwikkeld met appartementen langs het water en verschillende typen eengezinswoningen. Op dinsdag 6 maart is er een informatieavond over de plannen. U kunt zich aanmelden via de website van Veersepoort.

ABC-school De Bron, Amersfoort

Voormalig Centraal Beheer wordt Hertzberger Parc

1

In het centrum van Apeldoorn transformeert het voormalige Centraal Beheergebouw tot een unieke woonomgeving.